Municipis valencians adherits a la Fundació Ramon Llull per fomentar i donar difusió a l'exterior de la nostra llengua.

dijous, 26 de juliol del 2012

L'AVL i l'Institut Llull firmen un conveni per a finançar lectorats de llengua i cultura valencianes en tres universitat europees

València, 26 de juliol del 2012

L’ Institut Ramon Llull i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han firmat este migdia, en la seu de la institució normativa del valencià, un conveni de col·laboració per a la promoció de la llengua i la cultura de la nostra Comunitat a través de tres lectorats en universitats europees: Cambridge, Torí i Amiens.
Fins ara, estos lectorats estaven finançats per la Generalitat Valenciana, l'AVL i les universitats valencianes. Amb l’aprovació d’este conveni, que han firmat Vicenç Villatoro, director de l’IRL, i Ramon Ferrer, president de l’AVL, es materialitzen i concreten les negociacions mantingudes des de fa mesos entre els màxims responsables de les dos institucions.
L’objectiu del conveni és continuar finançant els lectorats valencians a l’exterior en les universitats de Cambridge (Regne Unit), Torí (Itàlia) i Amiens (França) durant el curs 2012-2013, en col·laboració amb el Ramon Llull, la Universitat de València i la Universitat Jaume I de Castelló.
En roda de premsa, Ramon Ferrer ha destacat la importància de la firma que obri “una llarga trajectòria de col·laboració entre les dos institucions en benefici de la llengua i de la cultura, i en la seua projecció cap a l’exterior”.
El director de l’IRL ha agraït a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “l’esforç, la bona voluntat i l'interés per tancar este acord i trobar espais comuns”. Villatoro ha ressaltat la importància de la reafirmació d'una llengua compartida amb les seues diferents denominacions i ha reclamat la necessitat d'una llengua i cultura amb força i vitalitat per a aconseguir la millor difusió internacional. 
Els lectorats valencians donen a conéixer la història, la societat i la cultura valencianes. En un moment com l’actual, les sinèrgies entre institucions són fonamentals per a compatir despeses i ser més eficients. L’AVL aportarà per a realització d’estos lectorats 24.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada